Terug naar alle projecten

Rainblock opstelling met poort

Met deze wensen heeft onze ontwerper Henriekus Stip een voorstel gemaakt voor een tuinafscheiding die gecombineerd werd met de Rainblock units voor regenwateropvang, een regenwaterschutting! Met het gebruik van enkele 3D beelden is de situatie gelijk levensecht in beeld gebracht waarna vervolgens een technische uitwerking is gemaakt.

In deze tuin is tussen de woning en tuinschuur eerst een stabiele fundering van betonpoeren en opsluitbanden gemaakt. Verder is een ondergrondse aanvoerbuis gemaakt zodat de Rainblock units gekoppeld konden worden en er maar liefst één grote waterbuffer van bijna 1000 liter regenwater zou ontstaan. Deze aanvoerbuis is doorgelegd naar een Gardena hydrofoorpomp waarmee de tuin in de drogere perioden van water voorzien kan worden. Na het maken van deze fundering en de benodigde aansluitingen is een zwaar frame van fijnbezaagde Douglas palen en balken gemonteerd op de fundering en tussen de gebouwen. Tenslotte zijn aan de voorkant zwart gespoten potdekselplanken gemonteerd en zijn in de tuin de zes Rainblock units bevestigd. Zowel aan de woning als aan de tuinschuur is een nieuwe zwarte regenpijp gemonteerd die voorzien is van een bijpassende bladscheider en vulautomaat waarmee de regenwateropslag vanaf beide zijden wordt gevuld. De tuinafscheiding is compleet gemaakt met een nette, dichte poortdeur van Douglas vellingdelen en bijpassend zwart beslag. Aanpassingen aan het looppad en de tuin worden op een later moment door de opdrachtgever zelf uitgevoerd.

Kijk op http://www.hoveniersbedrijfstip.nl/levende-tuin/220-rainblock-regenwaterschutting-met-poort.html voor alle informatie
Een betrouwbare oplossing binnen handbereik

  • Ideale combinatie van wateropslag en erfafscheiding in één
  • Ook als muuropstelling te plaatsen
  • Simpel aan te sluiten op de regenpijp
  • Makkelijk zelf te plaatsen (zie instructiefilm)
  • Flexibele capaciteit door stapelbare modules
  • Betaalbaar en gebruiksvriendelijk
  • Besparing van drinkwater
  • Duurzaam hergebruik van regenwater